Krajský přebor mládeže se blíží

15.06.2014 22:54

O tomto víkendu proběhne v Mladé Boleslavi Krajský přebor mládeže, ve kterém má výprava našeho šachového klubu veliké ambice. Po několika letech bude většina našich hráčů ve svých věkových kategoriích startovat z pozice nejstaršího ročníku a šance získat pěkné umístění je tak veliká. Našim cílem určitě je přivézt medaili. Zda se to povede, se rozhodne ve dvou dnech plných vypjatých zápasů. Příslibem jsou pro nás pěkné výsledky z Krajského přeboru v rapid šachu, kde by po vyškrtnutí hráčů starších ročníků bral Dan Vasilev třetí místo a Vojta Dudek čtvrté.

Krajský přebor je rozdělen na čtyři samostatné turnaje podle věku, ve kterých hrají vždy spolu chlapci a dívky dohromady. Pro nejmladší kategorii je přichystáno devět kol v tempu 2x45 minut a pro starší sedm kol 2x60 minut, navíc s povinným zápisem partie. Naši hráči se objeví v kategoriích HD10, HD12 a HD 14.

V kategorii HD10 budou bojovat Vojta Dudek, Dan Vasilev a Kryštof Mojd. Jejich startovní pozice bude zjednodušena, neboť největší rivalové Jakub Vojta a Ondra Skýpala dali přednost vyšší věkové kategorii. I tak naši hráči narazí na velmi silné soupeře, mezi které určitě patří Kateřina Pastrnková a Šimon Jiroušek z Říčan, Kryštof Mandát z Figurky, David Mošovský z Buštěhradu nebo vlašimský Štěpán Filip.

V kategorii HD12 si zahraje Vojta Štěpán. Zde již není o velmi silné soupeře nouze a Vojta se bude muset pořádně snažit, aby se umístil do 13. místa, které zaručuje postup na Mistrovství Čech, které se bude hrát na podzim v Harrachově.

V kategorii HD14 bude mít nejtěžší úlohu David Zvolenský. Bude bojovat s o rok staršími soupeři a tak je ho cílem bude v silné konkurenci dokázat, že již hraje mnohem lépe, než by odpovídalo jeho aktuálnímu ratingu 1265/1381.

Kompletní informace o turnaji.

Průběžné výsledky: HD10, HD12, HD14

- Karel Jukl -

—————

Zpět


Diskusní téma: Krajský přebor mládeže se blíží

Datum: 21.06.2014

Vložil: Karel Jukl

Titulek: KP

V dnešním posledním kole si Vojta Dudek souboji dvou posledních 4 bodových hráčů zahraje s Kateřino Pastrnkovou.

—————

Datum: 21.06.2014

Vložil: Karel Jukl

Titulek: KP

V desítkách opět tři zásahy do černého. Kryštof pomstil Dan, když v krvavé bitvě zdolal Moniku Strnadovou. Dan si bez problémů poradil s Terezko Lískovou. Vojta si poradil s dalším z favoritů. Jakubovi Mošovskému v remízové koncovce vyoperoval věž.

—————

Datum: 21.06.2014

Vložil: Karel Jukl

Titulek: KP

V desítkách jsme brali plný počet. Vojta vybruslil z prohrané sicilky a stále se drží včele turnaje.
David nestačil na Marka Otrubu a Vojta zdolal Davida Hampla.

—————

Datum: 21.06.2014

Vložil: Karel Jukl

Titulek: KP

David a Vojta Dudek rychle vyhráli. Kryštof dal šustráka. Dan opět prohrál. Po vekém boji podlehl i druhý Vojta.
Kromě Dana zatím výsledky podle očekávání. Po obědě bude derby Vojty s Říčanským Jirouškem.

—————

Datum: 21.06.2014

Vložil: Karel Jukl

Titulek: KP

David po velkém boji prohrál věžovku. Vyhráli oba Vojtové. Dan nestačil na Moniku Slepičkovou a Kryštof "obětoval" dámu.

—————

Datum: 21.06.2014

Vložil: Karel Jukl

Titulek: KP

HD10 je nasazeno podle rapid ela, takže naši borci obadili dvě první místa na startovní listině.

—————

Datum: 21.06.2014

Vložil: Karel Jukl

Titulek: KP

Všichni borci jsou již na místě. Už jede první kolo a David si střihnul prvího nasazeného.

—————

Datum: 20.06.2014

Vložil: Karel Jukl

Titulek: Startovní listina

Startovní pole v HD10 řídne. Nedorazí Štěpán Filip ani Kryštof Mandát. V čele turnaje tak zřejmě uvidíme nejspíš ještě Davida Hampla z Poděbrad nebo Ondřeje Kupku z Figurky. Překvapit může také Jakub Beran z Bakova n. J. nebo Jiří Karpecki z Řevnic.

—————