RŽL v Říčanech

11.03.2013 02:48

 

V novém roce pokračovala Regionální žákovská liga v Říčanech.  Protože je zde velmi široká základna mládeže a v místě působí i šachová školička Figurka, byly uspořádány rovnou dva turnaje. Říčanské turnaje jsou typické velikou účastí šachových nováčků, kteří zde získávají první turnajové zkušenosti. Účast na obou turnajích tak přesáhla stovku účastníků a padl dokonce i celkový rekord RŽL.
První turnaj proběhl již 5. ledna a týnečtí šachisté měli po svátcích do hry velkou chuť. Do Říčan jsme tak vypravili rovnou 9 hráčů. Poprvé se na turnaji předvedl Marco Ťažký a ostudu určitě neudělal. Marco si spolu s Vojtou Dudkem uhrál IV. výkonnostní třídu. Vojta navíc zúročil poctivý prázdninový trénink a odvezl si medaili za třetí místo v chlapcích turnaje C. Dařilo se i Pepovi Pášovi, který skončil těsně za Vojtou.
V turnaji B pak statečně bojovali Dan Vasilev a Vojta Štěpán. Vojtovi se podařilo potvrdit rostoucí formu a poté co si v Pravoníně uhrál III. výkonnostní třídu, zabodoval i v Říčanech. Jeho 4,5 bodu v turnaji B je za delší dobu nejlepší výsledek mladších žáků v RŽL.
Termín druhého turnaje připadl na jarní prázdniny, takže mnoho našich hráčů dalo přednost jiným radovánkám. I tak jsme díky zapojení dvou nováčků měli v Říčanech 7 zástupců. Prázdniny výrazně poznamenaly startovní pole a tak byl k vidění menší počet zkušených šachistů. Do turnaje B tak byli katapultováni Vojta Dudek a Pepa Páša a nevedli si úplně zle. Vojta získal 4 a Pepa 3 body.
Svojí první medaile se konečně dočkal Kryštof Mojd za druhé místo v Céčku. Pěkné 4 body si na prvním turnaji uhrál David Ťažký a to navíc v posledním kole prohrál se svým bratrem.  Pěkný výkon předvedl Patrik Höher. Šachy ho zdá se definitivně chytily a pět uhraných bodů je toho důkazem. Jakub Janda jel na turnaj jako úplný nováček. Šachy hraje teprve od nového roku a na jeho výkonu to bylo znát. Přesto se mu podařilo dva soupeře výrazně přehrát. Rozhodující matový úder bohužel nenalezl, takže zůstalo jen u dvou remíz. V příštím turnaji bude bodový příděl určitě větší.
 
Říčany 5. 1. 2013
 
Říčany 9. 2. 2013
- Karel Jukl -

—————

Zpět


Diskusní téma: RŽL v Říčanech

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.