Bořík putuje do Brodu

29.12.2015 17:16

Rok se s rokem sešel a ještě než na okna našich pokojíků zaklepal Ježíšek s kupou dárků, konal se v Týnci nad Sázavou již 35. ročník Memoriálu Vojtěcha Boříka, zakladatele brodeckého šachového klubu.  Organizátoři stejně jako loni zvolili pro turnaj bleskové tempo a to s klasickým časem 2x5 minut na partii.

Mirek Fialka, Vítek Moravec, Vojta Dudek

V Týnci se o zlaté neděli sjelo do restaurace U Vrtišků 30 hráčů, kteří byli rozděleni do 3 základních skupin po deseti. Z každé skupiny pak postupovali 4 hráči do finále A a 4 do finále B. Díky tomu, že výkonnostní rozdělení šachistů poměrně věrně kopírovalo velikost finálových skupin, nedošlo kromě občasných projevů Radovana Tlamsy k většímu rozruchu. Pouze Ondřej Matějovský se několikrát ujišťoval, že mu v souboji s Petrem Havelkou nebude k postupu stačit remíza a nezbylo mu tedy než svého šachového kolegu porazit.

Tomáš Vojta, Vítek Moravec, Jiří Gregor

Po pauze před finálovými souboji narostl počet hráčů na 34. To když se někteří s přítomných diváků nechali přemluvit ke hře a posílili tak finálovou skupinu C, která měla nakonec 10 hráčů. Zajímavý byl ale průběh soubojů ve finále A, kde se favorit turnaje Tomáš Vojta musel vypořádat s ambicemi dvou největších konkurentů Vítka Moravce a Jiřího Gregora. To se mu ne úplně podařilo, když si v souboji s nimi připsal pouze půl bodu. Tomášovi se ale nepovedl ani závěr turnaje, ve kterém podlehl Robinu Hrdinovi a Ladislavu Kalvachovi, a musel se tak spokojit až se třetím místem. Týnecká trofej tak skončila v rukou Vítka Moravce, který předstihl Jiřího Gregora díky lepšímu výsledku s Tomášem Vojtou.

Dan Vasilev, Milan Potůček

Ve finále B zvítězil překvapivě domácí mládežník David Zvolenský před Jurajem Steinerem a sedlčanským Romanem Šimákem. V céčku pak kraloval Pavel Král před Milanem Potůčkem a Ondrou Hlaváčkem.


Výsledky finále A na chess-results

Fotky

- Karel Jukl -

—————

Zpět