Mistrovství Čech mládeže do 10 let

15.11.2012 22:55

Aktualizovano 18.11. 23:59

O tomto víkendu proběhne v Hrdoňově, na břehu Lipna, Mistrovství Čech mládeže do 10 let, které navazuje na mistrovství starší mládeže konané na stejném místě před třemi týdny.  Celá akce začne v pátek kolem poledne, kdy bude zahájen hlavní turnaj, na který si děti vybojovali postup v regionálních a posléze krajských kolech. Zde bude náš klub zastupovat Dan Vasilev.

V sobotu ráno budou startovat další dva turnaje. Otevřené mistrovství Čech do 8 let a přidružený Open.  V sobotu se tedy k naší výpravě připojí Kryštof Mojdl a páreček šachových nadšenců ze Zlaté u Úval.

Stránky pořadatele.
Mistrovství Čech HD10.
Mistrovství Čech HD8.
Open Hrdoňov.
Fotky.

Pátek 16.11.

Hrdoňov nás přivítal nádherným podzimně-zimním počasím. Nebe bylo bez mráčků, takže sluníčko příjemně svítilo, přesto že se od vody táhla trošku vlezlá mlha. Již při příjezdu jsme se srazili s Vlašimskou výpravou, která má v turnaji také své horké želízko Petru Píšovou.

Podle očekávání byl Dan v prvních dvou kolech nasazen proti silnějším hráčům (oba měli 3. výkonnostní třídu) a odcházel vždy poražen. Ve třetím kole narazil na Vlašimskou hráčku a vypjatém zápase o téměř 80 tazích nakonec se štěstím vyhrál.

Sobota 17.11.

První kolo začalo už v půl deváté, takže až v jeho průběhu dorazila druhá část výpravy, která okamžitě naskočila do dalších turnajů. Kryštof začal turnaj 8-miček  dvěma výhrami. Pak ale narazil na stále lépe hrajícího Jakuba Vojtu, se kterým si neškrtl. Po vydatném obědě pak již žádný další bod nepřipojil.

Dan se svědomitě snažil vyválčit nějaké další body, ale zadařilo se až ve třetí partii. Následně pak v posledním zápase dne v pozici VVJ proti DS tak dlouho odmítal remízu, až dostal mat.

Lépe snad nezmiňovat Petra H., který v turnaji s pruměrem asi 1500 elo, dělá svými "výkony" pouze ostudu :-).

Neděle 18.11.

A karta se obrátila. Daří se nám vše, na co šáhneme. Snad zafungoval osvěžující hotelový bazén, dlouhý spravedlivý spánek, nebo jsme byli jen inspirováni úspěchy Českého daviscupového týmu. Vyhráváme všechny dnešní zápasy, což dělá osm výher pro Brodecké hráče. Dan tak zdvojnásobil počet výher na 4. Kryštof rozšířil získané dva body na rovných pět a dostal se tak nad 50% úspěšnost.

Petr dal zapomenout na včerejší neúspěchy, nebál se to zahrát pěkně srdíčkem, ve dvou zápasech odmítl nabídky remízy a tak díky získaným třem bodům úspěšně unikl svým pronásledovatelům a skončil na očekávaném 2. místě. Dan skončil v desítkách 41 a Kryštof v osmičkách 13.

Dvě partie našich mladých hráčů na ukázku:

-Karel Jukl-

—————

Zpět


Diskusní téma: Mistrovství Čech mládeže do 10 let

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.