Motivační turnaj v Kamenici

25.04.2013 23:13

Ve čtvrtek 18.4.2013 proběhl v Kamenické škole šachový turnaj, který uspořádala vedoucí Kamenického školního šachového kroužku Danka Dudková. Cílem turnaje bylo více přiblížit místním dětem atmosféru šachový turnajů a podnítit tak jejich zájem o šachovou hru. A aby bylo o co hrát, byli přizváni i šachisté z blízkých škol v Týnci a Krhanicích.

Celkový počet šachistů se nakonec ustálil na počtu 42, z čehož bylo 25 domácích, 9 Týnečáků a 8 z Krhanic. Turnaj se od začátku nesl v duchu veliké rivality mezi školami Týnce a Krhanic. Většina Týneckých má zkušenosti z Regionální žákovské ligy a Krhaničtí zase svou školu úspěšně reprezentovali na Krajském přeboru škol.

Systém turnaje by stanoven jako soutěž jednotlivců losovaná švýcarským systémem a výsledek školy se určí podle pěti nejlepších hráčů. Od počátku probíhaly největší boje o vítěze turnaje. V čele se nejprve držel první nasazený Vojta Štěpán. Toho na čele vystřídal po 3. kole Kryštof Mojdl, který se tam udržel také jen dvě kola, když podlehl zatím bezchybně hrajícímu Ottovi Fischerovi z Krhanic. Otta si neporazitelnost udržel až do před-posledního kola, což odpovídalo i průběžnému vedení Krhanic. V posledním kole se na čelo opět prodral Vojta Štěpán a díky lepšímu pomocnému hodnocení celý turnaj vyhrál.

Výsledky jednotlivců byli nakonec vyhlášeny ve dvou kategoriích. V kategorii do 10 let si medaili vybojoval Vojta Štěpán, Otto Fischer a Vojta Dudek. V kategorii nad 10 let byla nejlepší Eva Potůčková následovaná bratry Davidem a Václavem Zvolenskými.

 

Nejlepší školou se pak stala až díky pomocnému hodnocení ZŠ Týnec.

 

Prvních 10 míst turnaje:

1. Štěpán Vojtěch
2. Fischer Otto
3. Dudek Vojtěch
4. Mojdl Kryštof
5. Potůčková Eva
6. Zvolenský David
7. Doležal Šimon
8. Němec Vít
9. Zvolenský Václav
10. Bláha Matěj


Výsledky na serveru chess-results.com.
Fotky.

 

- Karel Jukl -

—————

Zpět


Diskusní téma: Motivační turnaj v Kamenici

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.