Open Říčany 2012

28.08.2012 01:13

V právě probíhajícím 10. ročníku týdenního turnaje o Pohár města Říčany, kam se letos sjelo 166 šachistů, má náš klub rovnou 4 zástupce, kteří tak ladí formu před blížící se sezónou soutěží družstev. Jako jediný v turnaji A bojuje Petr Procházka. Jirka Feierfeil se rozhodl zkusit letos turnaj B, kde se pokouší nakopnout svoji několik měsíců klesající formu. Jirka Třebický obhajuje první místo z loňského ročníku a Martin Vnouček se snaží dokázat, že je schopen dobré výsledky ze zápasů družstev zopakovat i v turnaji jednotlivců.

Stránky turnaje.

 

Po prvních třech kolech může být zatím spokojen Petr, který zatím ztratil body pouze s výrazně silnějšími soupeři. Jirka Feierfeil si příliš nepohlídal vstup do turnaje a na prohru v prvním kole asi dlouho nezapomene. V dalších kolech se zatím drží a výrazně slabší soupeře poráží. Jirka Třebický lehce zaváhal ve druhém kole, kde pouze remizoval a je zatím na průběžném 6. místě. Příliš se nedaří Martinovi, který získal pouze polovinu možných bodů.

 

 

Zajímavou miniaturku sehrál Jirka Třebický ve třetím kole, ve kterém ho soupeř překvapil zajímavou variantou Skandinávské. Nakonec ale partii zakončil sérií hrubek, takže Jirka měl bod celkem zadarmo.

 

V dalších třech kolech se Jirkovi Třebickému příliš nedařilo a získal pouze polovinu možných bodů, takže jeho šance na pěkné umístění je již minimální. Chytil se naopak Jirka Feierfeil, který si od druhého kola připisuje samé výhry. Uvidíme, jestli to bude stačit i na zatím bez zaváhání hrajícího Adama Kadlece ze Sokolu Vyšehrad. Martin podlehl v pátém kole Lukáši Danhelovi a do šestého kola nenastoupil. Petr si v turnaji A drží svoji výkonnost, ale přesto je poslední prohry s jen o málo silnějším Josefem Kovářem škoda. Do konce turnaje zbývají pouze dvě kola a minimálně souboje Jirky Feierfeila v čele turnaje B bude zajímavé sledovat.

 

Závěr turnaje se našim hráčům vysloveně povedl. Získali totiž plný počet bodů (Martin se z turnaje odhlásil). Turnaj A zakončil na 35. místě Petr Procházka, který v posledním kole získal kontumační bod nad panem Pláškem. Petr dosáhl v turnaji výkon přes 2000. Jiří Feirfeil zakončil svoji stíhací jízdu sedmou (!) výhrou v řadě, když porazil svého nejvážnějšího konkurenta na celkové vítězství v turnaji B, přesto díky překvapivé prohře v prvním kole a vzhledem k pomocnému hodnocení skončil až druhý. Neúspěšný obhájce loňského triumfu Jirka Třebický zakončil turnaj také výhrou a vytáhl se tak alespoň na konečné 5. místo. Vítězem turnaje A se stal Tomáš Vojta, který v posledním kole oplatil loňskou porážku Honzovi Sodomovi. V turnaji B se nakonec i přes prohru z posledního kola mohl radovat Adam Kadlec.

 

Závěrečná partie Jirky Třebického:

- Karel Jukl -

- Petr Hroník -

—————

Zpět


Diskusní téma: Open Říčany 2012

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.