Šachový podzim mládeže

05.02.2014 23:35

Začátkem září jsme se opět začali scházet v tradičním pátečním termínu. Počet našich hráčů průběžně narůstá. Kromě mladé krve, kterou zastupuje hlavně Honzík Hašek, se k nám přidalo i  několik hráčů z krhanického školního kroužku pana učitele Ouřadníka.

Ta pravá šachová sezóna začala až koncem měsíce s prvním turnajem Regionální žákovské ligy v Sedlčanech. Celkem jsme na podzim odehráli 6 turnajů RŽL a pokrok oproti loňsku byl znát. Naší nejlepší hráči se pravidelně probojovávají na přední šachovnice turnaje B. Medaile na nás sice většinou nezbudou, ale o napětí rozhodně není nouze. Nějakými medailemi se ale pochlubit můžeme. Evě Potůčkové se podařilo během dvou po sobě jdoucích turnajů získat zlato mezi dívkami jak v turnaji C tak následně i v B-čku. Největší úspěch zaznamenal David Zvolenský, který vyhrál turnaj B v Jílovém a následně si na domácí půdě zahrál A-čko.

 

Třetí výkonnostní třídu si nově uhráli hráči: David Zvolenský, Eva Potůčková, Josef Páša a Martin Bláha. I ostatní hráči si postupně vylepšují jak pomocné RŽL Elo, tak i nově zavedené Rapid Elo.

Šachovým vrcholem celého podzimu byla účast našich hráčů na Mistrovství Čech v kategorii do 10 let. A účast to byla vskutku zasloužená. Nestačilo podávat kvalitní výkony po celý rok v žákovské lize, ale pouze ti nejlepší dostali možnost se v červnu v Mladé Boleslavi poprat o postup s nejúspěšnějšími hráči z celého kraje. Náročným sítem se nakonec prodrali Dan Vasilev a Kryštof Mojdl. Odměnou jim byl nádherný třídenní turnaj v Hrdoňově u Lipenské přehrady, který si kluci pořádně užili. V utkáních s nejlepšími soupeři z celých Čech se naši hráči rozhodně neztratili. Dan skončil na krásném 18. místě a Kryštof 47.. Na postup do celonárodního kola to bohužel nestačilo. Tak snad příští rok, který bude pro hráče z ročníku 2005 poslední v této kategorii.

Do konce regionální žákovské ligy nám zbývá odehrát tři turnaje a tak se již pomalu krystalizují průběžné výsledky v jednotlivých věkových kategoriích. Podrobný výpis je zde nebo k dohledání na sedlčanských stránkách. Přesná kritéria pro postup do krajského kola budou pravděpodobně známá až před posledním turnajem, ale na základě minulých let lze odhadnout, že postup vyjde v kategorii do 14 let Davidu Zvolenskému, ve 12-kách Vojtovi Štěpánovi a v 10-kách Danu Vasilevovi, Vojtovi Dudkovi a Kryštofovi Mojdlovi.

- Karel Jukl -
 

—————

Zpět


Diskusní téma: Šachový podzim mládeže

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.