Open Říčany

04.09.2015 23:19

Již po třinácté se staly Říčany v posledním prázdninovém týdnu hostiteli šachového openu, který se hraje také jako přebor Středočeského kraje v praktickém šachu. I letos jsme zde měli své zástupce Jiřího Feierfeila, Davida Zvolenského a Vojtu Dudka, kteří si zahráli turnaj B.

 

Jiří Feierfeil se v posledních letech snaží účastí v turnaji B dosáhnout na finanční odměnu. To se mu letos podařilo i přesto, že byl B turnaj i díky zápisu na FIDE elo letos silněji obsazen. Jiří sice musel v průběhu turnaje skousnout prohru s vlašimským talentem Kubou Vojtou (1628), ale nepolevil. Následně prohrál až v posledním kole s celkovým vítězem a za třetí místo bral příjemných 1500 Kč.

David Zvolenský narazil již v prvním kole na silnou Martinu Tajovskou (1790) a nadějně rozehranou partii bohužel nedotáhl a prohrál. Postupně se tak musel průběžným pořadím prokousávat ze zadních pozic a nemohl tak nabrat tolik zkušeností ze soubojů se silnými hráči. Jeho postup vzhůru zbrzdilo několik remíz, takže turnaj zakončil na solidním 24. místě a bude mu připsáno mezinárodní FIDE elo 1567.

Vojta Dudek vstoupil do turnaje velmi dobře, když první porážku zaznamenal až v pátém kole. Pak bohužel následovala řada neúspěšných partii a Vojta se tak výrazněji ve výsledkové listině neblýskl. Přesto je ale výkonnostní růst našeho hráče obdivuhodný. Výkon v turnaji 1404 dává zapomenout na platné národní elo 1230 a zápis na FIDE ohodnotil Vojtu na rovných 1470 elo bodů, které by mu měly být následně připsány i na elo národní.

Konečné výsledky - Stránky turnaje

- Karel Jukl -

—————

Zpět


Diskusní téma: Open Říčany

Datum: 30.01.2024

Vložil: avenue17

Titulek: Drert evoda

I join. All above told the truth. Let's discuss this question. Here or in PM.

—————

Datum: 23.01.2024

Vložil: qpxmbtrz

Titulek: Автомобильный портал Группы компаний

Бизнес Кар - Автомобильный портал Группы компаний business-car.ru

—————

Datum: 10.01.2024

Vložil: novo pet

Titulek: vah bus

You are absolutely right. In it something is and it is excellent idea. I support you.

—————

Datum: 06.01.2024

Vložil: avenue

Titulek: vah bus

I am sorry, that I interfere, there is an offer to go on other way.

—————

Datum: 20.12.2023

Vložil: novopet

Titulek: pet dal

All not so is simple

—————

Datum: 18.12.2023

Vložil: Convertible

Titulek: Отказы

Приветствую! Вы, наверняка, замечали подозрительные отказы с ipv6 адресов на своем сайте. Иногда они маскируются под реферер https://api.yandex-baza.website. Эти мошенники занимаются накруткой поведенческих факторов, определяя долгосрочные интересы сайтов через API Яндекс Вебмастера например доставка еды, недвижимость, подарки, туризм и т.д.
Они классифицируют все известные публичные сайты по их долгосрочным интересам.


Как выглядит схема.

Шаг 1: Когда требуется "прокачать" свой сайт, они выбирают базу сайтов соответствующую долгосрочным интересам(Д.И.) прокачиваемого сайта.

Шаг 2: Последовательно вбивают в выдаче ключевые слова относящиеся к этим Д.И.(долгосрочным интересам) и если в базе есть сайт с таким Д.И. то заходят на него из поиска и совершают отказы. Могут и по несколько раз. Каждый раз совершая такие отказные визиты они "прокачивают профиль" то есть грубоговоря нагуливают этим профилям cookies.

Шаг 3: Затем, используя эти cookie, они выполняют поисковый запрос по тем же ключевым словам. Но на этот раз они заходят не на ваш сайт для отказа, а на свой, который прокачивают, повышая поведенческий фактор. Это приводит к тому, что поисковая система Яндекса снижает рейтинг ваших сайтов, в то время как сайты накрутчиков поднимаются в выдаче.

Не смотря на мои жалобы и обращения в Яндекс, проблема так и осталась. Получал от них ответы вроде "мы в курсе", "мы рассмотрим", "этим занимается другой отдел", "мы сделали реплику искуственного интеллекта и теперь он рулит нашими алгоритмами". Очевидно что это полнейший бред.

Как говорится, "если хочешь что-то сделать, сделай это сам". Я разработал решение для блокировки подобных накрутчиков, и для его реализации не требуется установка каких-либо скриптов или других сложных действий. Стоимость данной услуги - 2000 рублей единоразово.
https://toproll.cf/posts/cf-bot-protection/

—————

Datum: 02.12.2023

Vložil: avenue17

Titulek: deete Flurn

I think, what is it — error. I can prove.

—————

Datum: 13.11.2023

Vložil: site www

Titulek: HAtly anype

Yes, a quite good variant

—————

Datum: 30.10.2023

Vložil: 2cr5 battery

Titulek: Ror clamp

I well understand it. I can help with the question decision.

—————

Datum: 30.08.2023

Vložil: Rajabets App

Titulek: rajabets app dam

I express gratitude for the help in this question.

—————